Leca® Infästningsplåt, patentsökt infästning för dörrar och fönster i murverk av lättklinker
Leca® Infästningsplåt muras enkelt fast i lättklinkerkonstruktionen och med tillhörande skruvar med borrspets monterar man fast allt från innerdörrar och fönster till stora portar och fönsterpartier i t.ex. hyreshus, offentliga lokaler, industri- och verkstadslokaler och garage. Infästningsplåten passar mycket bra till byggnader där det finns högt ställda krav och stor mekanisk belastning på det som ska fästas in. 

För att ladda ner monteringsanvisning kan du klicka här.

Leca Infästningsplåt håller korrosionsklass C5, vilket klarar dem flesta miljöer den utsätts för.

”Med den här patentsökta lösningen kan man säkerställa en bra hållfast infästning över tiden som klarar av hög mekanisk belastning, säger Krister Nyman, Market Manager Leca® Blocks. ”Den gör det också möjligt att kunna putsa smygarna istället för att som i många fall ha en plåtsmyg, vilket annars ofta blir resultatet”.

Leca® är först på marknaden med denna typ infästningsplåt som man har sökt patent för. Upphovet har varit just frågan kring tyngre infästningar med stor mekanisk belastning i murverk av lättklinker. ”Med den här enkla lösningen kommer vi med svar till marknaden”, säger Krister.

Skruv med borrspets finns inkluderat och är utprovad ihop med Leca Infästningsplåt och är dessutom kompatibel med flertal av marknadens mest förekommande karmhylsor.

Här kan du läsa mer om infästningsplåten på vår produktsida.