Nu lanserar vi pilotprojektet LME
LME - ett nätverk av murentreprenörer som ska göra det enklare för beställare. 

– Efter att ha sett att det ibland kan vara en utmaning för beställaren att hitta rätt murentreprenör så väljer vi därför nu att starta ett nätverk vi har valt att kalla LME, som står för Leca Murverksentreprenör, berättar Krister Nyman, Market Manager Blocks and LWA.

Krister Nyman har, tillsammans med Claes Andersson som jobbar som teknisk säljare på Leca, varit med och utvecklat konceptet från idé till verklighet.
 

Trygga murverk med LME

LME är ett nätverk av entreprenör som främjar murat byggande som bland annat ska följa det egenkontrollsystem som är framtaget av Leca. Genom att anlita ett företag från nätverket kan man känna sig trygg med kompetens, utförande och kvalitén på den färdiga konstruktionen. Leca och företaget har en tät kommunikation och samarbete vilket innebär att entreprenören har god kännedom och är uppdaterad om våra system, anvisningar, produkter och riktlinjer.

– Jag är ute och träffar många entreprenörer hela tiden. Företagen och dess hantverkare har länge saknat denna typ av support och backup när det gäller murverk. Därför känns det bra att nu kunna ge det, kommenterar Claes Andersson.

 

Så blir man ett LME-företag

Först och främst måste man som företag uppfylla ett antal kriterier för att vara aktuell. Bland annat måste yrkesbevis MUR eller annan motsvarande branschutbildning finnas inom företaget och man måste ha ett eget kvalitetssystem där våra egenkontrollplaner kan inkluderas. Utöver det gör Leca ett urval och bjuder in aktuella företag till den utbildning som är ett krav på att företaget ska genomgå innan man får lov att kalla sig ett LME-företag. 

- Vi håller just nu på att genomföra de första omgången med utbildningar. Vi fokuserar på att få en geografisk spridning så att beställare ska kunna hitta LME-företag över hela Sverige tids nog. En sak vi tittar på i urvalsprocessen är hur mycket man jobbar med just murat byggande idag, fortsätter Krister Nyman.

För mer information läs gärna vårt pressmeddelande:

https://news.cision.com/se/leca-sverige-ab/r/leca-lanserar-pilotprojektet-lme-i-sverige---natverket-ska-gora-det-enklare-att-handla-upp-murverk,c2671121

 


I samband med att vi nu lanserar det här pilotprojektet har vi också samlat några av de vanligaste frågorna här.

Här kan du hitta de företag som idag har genomgått vår utbildning och är färdiga LME-företag.