Leca söker en Business Controller
I rollen som business controller på Leca Sverige har du en central roll på anläggningen i Linköping tillsammans med platschef, produktionschef och EHS/underhållschef. Du kommer också har tät kontakt med koncernens Shared Service Center i Stockholm. Det innebär att resor förekommer i tjänsten. Du kommer också vara del av ledningsgruppen.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Förberedelse av månads- och årsredovisning
  • Förberedelse och granskning av månadsrapportering (inklusive analys av produktionskostnader, prisavvikelser etc.)
  • Kostnads​​kontroll
  • Uppföljning till Capex (investeringar)
  • Förberedelse av budget- och kvartalsprognoser
  • Säkerställa att arbetet med interna kontroller och förfaranden efterföljs
  • Förberedelse av material för extern revision
  • Olika ad hoc-uppgifter och rapportering till externa myndigheter
     

Erfarenhet och kvalifikationer
Du har en civilekonomexamen eller motsvarande och har flerårig erfarenhet från ovanstående uppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet från en roll i en internationell koncern. Du har med fördel varit med om implementering av nya affärssystem tidigare, meriterande om det är affärssystemet Navision. Din förmåga att arbeta på både strategisk och detaljerad nivå är hög då du förväntas vara delaktig i företagets långsiktiga utveckling samtidigt som du är ansvarig för det löpande arbetet på plats.
 

Personliga egenskaper
För att trivas i denna roll är du en prestigelös person som tar dig an uppgifter både högt och lågt. Din är kommunikationsförmåga är god och samarbetar lätt med andra. Du är en strukturerad person som ser fram emot utmaningen att organisera, styra upp och utveckla funktionen med hänsyn till det nya affärssystemet. Då det är en lean organisation är det också viktigt att du kan ställa om med kort varsel och kan rycka in och hjälpa till med ad hoc-uppgifter vid behov.

Övrigt
Placeringsort: Linköping

Om Leca Sverige
Lecakulan är en enkel produkt. Ensamt, är det ett enda korn expanderad lera, men kombinerat i ett aggregat blir dess möjligheter många – det kan lägga grunden för en konstruktion, bygga vägar, väggar eller utveckla dräneringslösningar. Leca finns överallt och även om du kommer i kontakt med det dagligen, är det inte alltid du vet om det. Bolaget tillhör koncernen Leca International med verksamhet i 12 länder som ägs av franska Saint-Gobain. Läs mer om oss här.


Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Leca med Meritmind och ansökan görs genom deras webbplats. Klicka här för att komma till ansökningssidan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på Meritminds webbplats.

Välkommen med din ansökan!