Lyckad utbildningsdag för LTH-studenter
Leca är medlem i nätverket Tungt Murat Putsat Byggande (TMPB) och den 14 maj anordnade nätverket en utbildningsdag i samarbete med LTH (Lunds Tekniska Högskola) för studenterna. Förutom Leca så var också leverantörerna Tegelmäster, H+H och Weber Saint-Gobain Sweden med och bidrog med material och murarna kom från Murpoolen (Fasadgruppen). 

Dagen var en möjlighet för studenterna att få lära sig mer om just tungt murat byggande både på ett teoretiskt plan men också genom att själva få lov att prova på att arbeta med de olika byggmaterialet som fanns representerade.

Krister Nyman, som är Market Manager Blocks and LWA på Leca Sverige, var på plats under hela dagen som Lecas representant.

– Studenterna fick komma i tre olika grupper och det var många väldigt bra diskussioner i samtliga av dem. Det är inte bara studenterna som går därifrån med ny kunskap utan det är även lärorikt för oss olika materialleverantör att få komma ut såhär, berättar Krister.

Varje grupp fick inleda sitt utbildningspass med en teoretisk del kring murning men också där de fick lära sig om branschtermer. Sedan var det dags att jobba praktiskt och exempelvis fick utbildningsdeltagarna testa på att arbeta med Lecas olika murarlådor.

En mycket lyckad dag och vi vill passa på att tacka alla inblandade!

Läs mer om nätverket TMBP på deras webbplats här

IMG-4141.jpg

IMG-4136.jpg

IMG-4134.jpg

 


Oavsett om det är intresse för att vi ska göra något liknande någon annanstans eller rena produktfrågor kan du alltid skriva in till våra specialister på bygg och murning på bygg@leca.se