Nätverket LME fortsätter att växa
I november 2018 lanserade Leca Sverige pilotprojektet LME  - ett nätverk av murentreprenörer som ska göra det enklare för beställare. 2019 fortsätter nätverket att växa för att täcka fler områden i landet.

Vi kan nu berätta att ytterligare två bolag, Berg Construction och Borås Murningsarbeten, kan titulera sig som LME-företag efter att ha genomgått vår utbildning i slutet på januari. Utbildningen är en halvdag där man bland annat får en fördjupning i Lecas produkter, koncept och egenkontroller men där det också finns utrymme för diskussion och dialog. 

– Det är roligt att det har varit ett sånt intresse kring att bli en del av LME-nätverket och vi arbetar intensivt med att fortsätta att utbilda företag under 2019. Det är positivt att vi redan såhär i början på året kan lägga till två nya företag till nätverket, berättar Krister Nyman, Market Manager Blocks and LWA.

I urvalsprocessen fokuseras på att få en geografisk spridning så att beställare ska kunna hitta LME-företag över hela Sverige med tiden.

 

Så blir man ett LME-företag

Först och främst måste man som företag uppfylla ett antal kriterier för att vara aktuell som LME-företag. Bland annat måste yrkesbevis MUR eller annan motsvarande branschutbildning finnas inom företaget och man måste ha ett eget kvalitetssystem där våra egenkontrollplaner kan inkluderas. Utöver att företaget ska uppfylla vissa kriterier krävs att man genomgår vår LME-utbildning. 

Skicka ett mejl till lme@leca.se för att få veta mer eller för att tala om att ditt företag är intresserade. 

 

Här kan du se de företag som än så länge är en del av vårt nätverk Leca Murverksentreprenör.