suga_tillbaka_leca

Leca Tur & Retur

Enkel återanvändning om och om igen
Det är inte bara möjligt att använda Leca en gång, utan det går att återanvända om och om igen. Vårt koncept Leca Tur & Retur går kort och gott ut på att vi köper tillbaka Leca Lättklinker som sedan kan återanvändas.


Enkel återanvändning av Leca® Lättklinker

Leca Lättklinker är en unik och naturlig produkt med en livscykel som inte är linjär, utan faktiskt cirkulär. Även om lättklinkern har legat i marken i decennier kan den enkelt grävas upp och återanvändas. Den starka, lätta och neutrala lättklinkern fungerar överallt. Bland annat återanvändes material från en gammal väg till att anlägga en ny vägbank i samband med sänkningen av väg E45 i Göteborg. 


Hållbarhet på riktigt

Inom hela Leca pågår ett intensivt arbete kring att förbättra vår produktionsfas, bland annat har vi byggt om stora delar av vår fabrik i Hinge så att Leca kan byta ut fossila energikällor med biomassa (klicka här för att läsa mer om det projektet). Men det är lika viktigt att det som produceras används på ett så effektivt sätt som möjligt sett ut miljö- och hållbarhetsperspektiv. Därför erbjuder Leca Sverige möjlighet att köpa tillbaka lättklinker som sedan kan återanvändas i en annan framtida applikation.


Så går det till

I samband med återköp kommer en av våra tekniska specialister ut på plats för att undersöka materialet. Därefter kommer en bil och suger upp materialet och transporterar det tillbaka. Använd kontaktformuläret här under för att skicka in en förfrågan till oss. Du kan självklart också ställa en fråga genom att använda samma formulär. 
 

Kontakta oss om återanvändning
 
 

Här kan du läsa hela vår policy.

 


Återanvända Leca® Lättklinker

 • Naturligt inert material
   
 • Ger inte ifrån sig några skadliga ämnen
   
 • Materialet klarar fluktuerande pH-värden
   
 • Beständigt mot petroleumprodukter
   
 • Klarar väldigt höga temperaturer utan att förändras kemiskt
   
 • Går att återanvända flera gånger