Lättfyllnadsmaterial på höga höjder

Högst upp på Eklandagatan i Göteborg byggs det som kommer att bli en av Göteborgs mest magnifika utsikter. Vi var på besök när man blåste Leca lättklinker på takvåningen 40 meter upp i luften.leca_blåsbil

Längst upp i backen på Eklandagatan i Göteborg håller Skanska Nya Hem just nu på och bygger nya bostäder. Eftersom man valt att använda sig av Ventilerat Golv som lösning för taklägenheterna och takterassen så behövde man få dit lättklinkern snabbt och smidigt. Så i juli var Cleanpipe, som ganska nyligen tagit in lecakulor i sitt sortiment, på plats för att blåsa Leca Lättklinker i det som ska bli det högsta bostadshuset i byggprojektet.
 

Anledningen till att man valt Ventilerat Golv (även kallat installationsgolv) var dels därför att man behövde höja den befintliga nivån och dels för att man behövde ha plats för installationer i golvet. Lecakulorna följer underlaget och sluter runt rör m.m. utan att något manuellt måste anpassas.


Så vi tog på oss västar och bygghjälmarna och besökte byggarbetsplatsen för att med egna ögon få se när man blåste lecakulor ca 40 meter upp i luften. Cleanpipe hade sin blåsbil på marken och med en rejält lång slang blåste man leca hela vägen upp till översta våningen. Fort gick det och till och med vädret levererade.

Ett annat liknande exempel kan du se i filmen här under.

Konceptbild, bildkälla: Skanska


FAKTA

Objekt
Bostadshus

År
2017

Entreprenör
Skanska

Leca-produkt
Leca Lättklinker