Intervju | Nytt tillskott men långt ifrån en nybörjare – lär känna Anders Jonsson

anders_jonsson_leca

Vi är väldigt entusiastiska över att presentera Leca Sveriges senaste tillskott, Anders Jonsson. Sedan efter sommaren arbetar Anders med affärsutveckling och försäljning i södra Sverige med Malmö som utgångspunkt. Men han är långt ifrån en nybörjare utan kommer med en gedigen ryggsäck. Senast som affärsutvecklare för varumärkena inom Saint-Gobain Sweden.

1998 hade Anders arbetat åtta år på NCC och kände att han ville testa något nytt. Han tog steget och började studera Industriell ekonomi vid Högskolan i Kristianstad.

– Hösten 2001 började jag som fasadsäljare på Optiroc. 2004 byter Optiroc namn till Maxit och Anders byter i samband med det roll och blir affärsutvecklare med fokus på föreskrivande led. Maxit blir i sin tur senare Weber och en del av Saint-Gobain-koncernen där han arbetar fram till att han nu byter till Leca Sverige.
 

Minns du hur du första gången kom i kontakt med Leca?

– Ja, jag sålde  Leca Block, grunder och bjälklag 2003-2004 när Leca var en del av Optiroc/Maxit. Dessutom är vårt egenritade hus byggt med Leca Block. Man ska ju leva som man lär, säger Anders och ler.
 

Vad var det som lockade dig att börja på Leca Sverige?

– Produkten, den lösa lecakulan med alla sina användningsområden är intressant och spännande i sig, men det som lockar mest  är att få vara involverad i hela processen som jag förstod var upplägget på Leca Sverige. Från införsäljning till leverans. Det blir så mycket mer än bara försäljning.
 

Nu är du ju ganska ny fortfarande, men hur ser dina dagar ut?

– Väldigt olika. Nu i början är det givetvis mycket utbildningar. Jag är i en läro- och inkörningsperiod, Så det är spännande, säger Anders och fortsätter:

­– Det gäller också för mig att bygga ett nytt nätverk, mina gamla kontakter räcker inte för den marknad som Leca verkar på. Geoteknik är väldigt nischat, och jag har i huvudsak arbetat mot arkitekter och andra föreskrivare tidigare.
 

Berätta, vad är det roligaste med ditt jobb?

– Variationen, kunna erbjuda en lösning som kunden känner sig trygg och nöjd med. Tycker om och finner infrastrukturprojekt mycket fascinerande. De har en sån viktig funktion för att samhället ska fungera effektivt, men man tänker inte så mycket på det. Utan det hade ingenting fungerat. Vägar, tunnlar, broar, hamnar med mera. Allt som vi bara tar för givet.
 

Jobb i all ära, men vad gör du när du inte arbetar?

– Tar det lugnt, tittar på tv, umgås med familj och vänner. Jag tycker om att träna och cykla mountainbike, säger Anders.

För den som känner Anders är det också glasklart att det enda rimliga fotbollslaget att hålla på är Malmö FF.

Som husägare, även om det är ett stenhus som inte kräver så mycket underhåll, så finns det alltid något att ta tag i. Även en trädgård tar tid och gräset måste klippas, det kommer man inte undan.


Vill du prata Leca med Anders? Då når du honom enligt nedan:

anders.jonsson@leca.se
070-855 51 88

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontaka Anders

Anders Jonsson, Teknisk försäljning, Leca Sverige
Anders Jonsson
Avrop, offert och teknisk rådgivning. Område Syd
Försäljning

070-855 51 88

Please register your details first