Nyhet | Saint-Gobain koncernen netto-noll utsläpp 2050

saint_gobain_tower_paris

Som en del av FN:s klimattoppmöte i New York i dagarna, har Saint-Gobain undertecknat Global Compact "Business ambition for 1,5 °C" och åtagit sig att uppnå netto-noll utsläpp senast år 2050.

– Saint-Gobain designar, tillverkar och distribuerar lösningar som bidrar till att minska CO2-utsläppen, inklusive isoleringslösningar som främjar energieffektivitet. På bara tre månader, tack vare energibesparingar, kompenserar våra isoleringslösningar för de CO2-utsläpp som kan kopplas till produktionen. Saint-Gobain-gruppen bidrar redan i betydande grad till att förbättra energieffektiviteten och minska koldioxidutsläppen, och med detta åtagande går vi ett steg längre för att minska vår egen påverkan. Visionen 2050 är avgörande för att driva vår investeringspolicy samt våra industriella färdplaner, forskningsprogram och produktutvecklingsstrategier, säger Pierre-André de Chalendar, VD och koncernchef för Saint-Gobain.

Saint-Gobain koncernen har redan åtagit sig att minska sina CO2-utsläpp globalt med 20 % mellan 2010 och 2025. Olika program och verktyg har redan implementerats för att stödja detta mål, såsom en intern prissättning på koldioxid, en för investeringar och en för forskningsprojekt, som driver affärsbeslut mot koldioxidsnåla lösningar.

Saint-Gobain är också ett av 127 företag globalt som ingår i "Climate Change A List" från 2018, som tas fram av den globala organisationen CDP.

 

Please register your details first