Artikel | Säg hej till Johannes Rydh – den som får ihop leveranspusslet på Leca

johannes_rydh_leca

Vid köp av Leca Lättklinker är det Johannes Rydh som i slutändan ser till att materialet kommer dit det ska och när det ska. Johannes är lugnet själv och stressar inte upp sig i onödan, vilket gör honom idealisk för det jobbet.

Johannes hade nyss gått ut gymnasiet när han fick in en fot på utlastningen på Leca-fabriken i Gärstad i Linköping och genom åren har han testat på en mängd olika arbetsroller. Bland annat har han varit en sväng på lerberedningen och även på blockfabriken i Linghem. Men de senaste två åren har det varit Johannes som ser till att leveranser bokas och går som det ska och att ordar registreras. Ett arbete som kan innebära en hel del pusslande.
 


Hur ser en vanlig dag på jobbet ut? 

– En vanlig dag börjar ofta med att jag går igenom och fakturerar. Sen planerar jag också hur mycket material som ska plockas in. Sedan tar jag också emot samtal från kunder, koordinerar och bokar in leveranser, och såklart en del kontakt med vår säljavdelning, berättar Johannes.
 

Han är den som sitter med helhetsbilden och det uppstår ibland situationer där flera kunder vill ha leverans exakt samtidigt. Det innebär en del pusslande och problemlösningsförmåga, men även en del kompromissande. Vilket är det utmanande men också roliga med jobbet.
 

– Det som gör jobbet som order- och leveransansvarig extra roligt är när man lyckas lösa något komplicerat logistikproblem. Man märker i de fallen att man gör skillnad. Man behöver samtidigt ha struktur och tänka långsiktigt i det här jobbet, inte bara lösa saker här och nu.Finns det någon speciell dag på jobbet som du kommer ihåg lite extra?

– Genom åren har det ju uppstått många olika logistiska utmaningar såklart eftersom vi inte alltid kan styra över allt som sker heller och vi har bara så många bilar som vi har. Men jag minns speciellt en vecka våren 2019 när det verkligen körde ihop sig med blåsbilar, så jag fick tillsammans med sälj försöka hitta bilar från Norge, Danmark och Finland. Och det gick efter mycket och envist arbete. En otroligt stressig vecka och det var såklart inte roligt då men som kändes riktigt bra när vi lyckades lösa det för alla inblandade, säger Johannes.
 


Vad gör du när du inte är på plats för att lösa kundernas leveransönskemål?

– Jag köpte ett hus för ett tag som jag renoverar från grunden. En sådan totalrenovering tar såklart mycket av min fritid. Sen mellan oktober och februari blir det också en hel del jagande eftersom det är ett annat intresse jag har, avslutar Johannes.

Please register your details first