En viktig julgåva och tillbakablick på 2020

jul_2020

2020 blev ett år där få saker blev som man trott. Vi har fått tänka om och tänka nytt på många plan, men Lecas förhållningssätt i denna situation har varit glasklart från start – att följa lokala rekommendationer, göra vad vi kan och vara försiktiga. Det har inneburit att vi har träffat er, våra kunder och samarbetspartners, mycket mindre än vad vi är vana vid och hade önskat. Många av oss också har träffat kollegor betydligt mindre och istället haft fikaraster på Teams (hur många gånger det här året har vi inte sagt - "du är på mute"?).

Med tanke på året som gått, så känns det kanske ännu viktigare än någonsin att ge tillbaka till de som verkligen gör en insats i vårt samhälle. För Leca har det blivit en tradition att skänka pengar till Läkare utan gränser, och så gör vi givetvis även detta år. En julgåva som spelar roll och som behövs.


När vi inte kunde göra som vanligt, ja då fick vi göra nytt

I allt det tråkiga är vi är ändå glada över hur snabbt vi kunnat ställa om och hur många andra roliga digitala aktiviteter vi har hittat på. Vi tänkte bjuda på en kort tillbakablick för att lyfta några av dessa: 

  • I början på året lanserades vår animerade film om hur man bygger en vägbank.
  • När utbildning på plats blev svårt, lanserade vi en mikrokurs: Gröna tak med Leca Lättklinker.
  • Två nummer av vårt magasin BUILD har publicerats.
  • William Frieberg började som teknisk säljare i augusti.
  • Vi började med webinars. Ett där vi presenterade den nya principlösning som vi tillsammans med Stockholm Vatten och Avfall tagit fram för lättfyllnad kring VA-installationer och ett om specialapplikationen LLP. Årets sista handlar om grunderna kring lättfyllning med Leca.
  • En ny projekteringsanvisning för Leca Lättklinker inom infrastruktur och anläggning.
     

Det här är som sagt bara några av godbitarna. Och nu när vi tittar i backspegeln så känner vi oss lite stolta, lite glada men också väldigt taggade inför nästa år. Vi har så mycket bra och roligt vi planerar för 2021. Men med det sagt - ta hand om varandra nu i jul, även om det råkar vara på avstånd.

En riktig god jul och ett gott nytt år önskar alla vi som arbetar på Leca Sverige!

Please register your details first