Nyhet | Webinarserie: Anpassa städer för extremväder

Kampanjbild för webinarserien: Anpassa städer för extremväder

Webinarserie i två delar: 20 & 27 augusti, klockan 13

Vi upplever alltmer de påtagliga effekterna av klimatförändringarna: varmare, våtare och vildare väder. Städerna, med sina många hårda ytor som sten och betong, står inför stora utmaningar – från höga temperaturer till översvämningar efter intensiva skyfall.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en webinarserie i två delar med experten Helen Johansson, tidigare VD för Green Roof Institute och numera ägare av Green Blue Guide. Under dessa webinarier utforskar vi två av de mest brännande utmaningarna för svenska städer i ett förändrat klimat: extrema temperaturer och översvämningar från skyfall.

Helen kommer att dela med sig av sin expertis om hur vi kan integrera mer växtlighet i vår stadsplanering och arkitektur för att hantera både värme och vatten.

Datum: 20 augusti & 27 augusti, klockan 13
Plats: Digitalt via livestream 
Kostnad: Gratis

Det första webinariet fokuserar på strategier för att förebygga och hantera översvämningar i urbana miljöer.

Det andra webinariet riktar in sig på hantering av värmeböljor i städer.

Varje session är kostnadsfri och varar i cirka 30 minuter.

Om Helen Johansson

Helen har många år arbetat med gröna tak och andra blågröna urbana lösningar. Hon har bidragit till innovativa projekt, som anläggandet av den banbrytande takparken på Emporia köpcenter i Malmö.

Idag delar hon sin kunskap genom kurser, föreläsningar och guidade turer i Malmö, Lund och Köpenhamn, med ett särskilt fokus på grönskande stadslandskap.

greenblueguide.se

Anmäl dig här

Tänk på att du behöver anmäla dig separat till både del 1 och del 2. Kan du inte medverka på utsatt tid? Ingen fara, registrera dig så skickar vi ut en inspelad version efteråt. 

Del 1: Hantera översvämningar effektivt 

 

De 2: Effektiva strategier mot värmeböljor

Hållbarhet och miljö

Vi tar hållbart byggande på allvar. Läs mer om vårt viktiga hållbarhetsarbete och vilka åtgärder vi tar för att minska vår påverkan på miljön.

Referensprojekt

Vi har samlat olika referensprojekt inom en rad olika applikationer och användningsområden.

Projektera med lättklinker

Att projektera med Leca Lättklinker ska vara enkelt. Här kan du ladda ner komplett projekteringsanvisning eller enstaka avsnitt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Please register your details first